Ένας τρόπος λοιπόν για να διαδοθεί γρήγορα η πληροφορία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι τα social media.
Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα χρήσης τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας της ΕΛΣΤΑΤ για το 2014 σε νοικοκυριά προκύπτει ότι:
- Η online ανάγνωση ειδήσεων σε ιστοσελίδες, εφημερίδες, περιοδικά είναι στην κορυφή της λίστας των διαδικτυακών δραστηριοτήτων και πραγματοποιείται από το 84,9% των χρηστών του διαδικτύου, καταγράφοντας αύξηση 10% σε σχέση με το 2013.
- Το 58,4% όσων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το α΄ τρίμηνο του 2014 συνδέθηκαν στο διαδίκτυο, εκτός της κατοικίας και του χώρου εργασίας τους, με χρήση κινητού τηλεφώνου ή smartphone, φορητού υπολογιστή (laptop, notebook, netbook ή tablet) ή άλλης φορητής συσκευής (PDA, MP3 player, e-book reader, φορητή κονσόλα παιχνιδιών κλπ), παρουσιάζοντας αύξηση 30,7%, σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2013.
- Περίπου επτά στα 10 νοικοκυριά της χώρας (ποσοστό 65,6%) είχαν το προηγούμενο έτος πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία τους, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 16,5% σε σχέση με το 2013.
- Περίπου 7 στα 10 νοικοκυριά (64,7%) χρησιμοποιούν ευρυζωνική σύνδεση για το διαδίκτυο στην κατοικία τους, ενώ η συντριπτική πλειονότητα (98,6%) των νοικοκυριών που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία τους χρησιμοποιεί ευρυζωνική σύνδεση.
Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στην Κεντρική Ελλάδα και στα νησιά Αιγαίου και την Κρήτη κατά 53,2% και 39,3% αντίστοιχα.
Το διαδίκτυο κερδίζει όλο και παραπάνω έδαφος στην ενημέρωση και τα social media αποτελούν τα «εργαλεία» για την γρηγορότερη μετάδοση της πληροφορίας σε περισσότερους πολίτες!
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει like στην e-νημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών.
Λένε ότι «Από χείλη σε χείλη το μαθαίνουμε χίλιοι»!
Με ένα retweet... η είδηση μεταδίδεται στη στιγμή!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου